fbpx

Respijtzorg, ondersteuning voor mantelzorgers

Zorgen voor een ander is mooi maar soms ook zwaar in fysieke en mentale zin. Het is belangrijk om ook af en toe zelf te kunnen afschakelen zodat u niet overbelast raakt, maar ook zelf tijd kunt besteden aan uw eigen gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s.

Het tijdelijk of volledige overnemen van uw mantelzorgtaken heet respijtzorg. Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis? Dan bent u een mantelzorger. Als mantelzorger bent u geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft u zorg omdat u een persoonlijke band heeft met degene voor wie u zorgt. Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind.

Even tijd voor jezelf
Even tijd voor jezelf nemen, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Als u voor een ander zorgt is dat meestal niet eenvoudig te organiseren, omdat de zorg overgenomen moet worden. Voor veel mantelzorgers is respijtzorg weldegelijk nodig om het vol te kunnen houden. Dan is het af en toe belangrijk om tussendoor een periode vakantie te hebben of er gewoon tussenuit te gaan om energie op te doen. Voor u is het belangrijk om te weten dat u de zorg tijdelijk aan iemand kunt overdragen bij wie de zorg in goede handen is, zodat u met een gerust hart weg kunt gaan.

Elsresidentie neemt uw taken over
De Elsresidentie is zo een omgeving waar u met een gerust hart als mantelzorger deze respijtzorg aan kunt overdragen. De Elsresidentie heeft veel faciliteiten in huis en is volledig drempelloos. Deze schitterende locatie is gelegen tussen het oude stadscentrum en het prachtige park van Sittard, maar ook in het glooiende landschap van Margraten.

Wilt u meer weten? Bekijk dan meer informatie over onze suites in Sittard en Margraten of neem contact op.