fbpx

Over Michael en Hannelore

“Onze visie op zorg? Ervoor zorgen dat mensen goed verzorgd worden en ze een goede oude dag hebben.”

De Elsresidentie is het initiatief van Michael en Hannelore Hamers-Roesink, een bevlogen echtpaar dat de zorg een ander gezicht wil geven. Hannelore heeft altijd in de zorg gewerkt en Michael komt uit de technische hoek. Ze vullen elkaar goed aan. Hannelore: ‘Ik vond dat mensen te weinig aandacht kregen. We konden de tijd niet meer voor hen nemen terwijl daar wel behoefte aan was. Ik ben nog een tijd bewust overgestapt naar nachtdiensten omdat daar nog wel die ruimte was. Maar op een gegeven moment dacht ik toch echt: Dit kan ik zelf, ik wil mensen geven wat ze nodig hebben.’

In 2005 startten ze samen Zorg Groep Beek, in eerste instantie alleen een thuiszorgorganisatie. Inmiddels heeft de organisatie zeventig medewerkers in dienst: twee derde werkt in de thuiszorg en een derde in de Elsresidentie in Sittard, die in mei 2013 geopend werd. Eind 2018 wordt de tweede Elsresidentie in Margraten geopend.

‘We wilden een fijne plek creëren waar deze mensen kunnen wonen en waar ze te allen tijde zorg kunnen krijgen, zonder dat het echt een verpleeghuis zou zijn. De Elsresidentie is het mooie resultaat hiervan!’

‘We zetten ook de familie van de cliënt in het middelpunt. Zij worden veel te vaak vergeten, vinden wij. Laat ons maar zorgen, dan heeft de familie tijd voor leuke dingen samen, even een kopje koffie drinken of samen wandelen. Dat is minstens zo belangrijk.’

Gevarieerd team van specialisten

Ons vaste team van vertrouwde gezichten die geselecteerd zijn om deze specifieke zorg te kunnen verlenen, regelt en organiseert alles voor de bewoners. We zorgen er bewust voor dat er zo weinig mogelijk vreemde gezichten zijn om de prikkels tot een minimum te beperken. Dit doen we in nauwe samenwerking met familie en naasten. Tevens werken wij goed samen met de huisarts en andere specialisten om de gezondheid van de bewoners te bewaken.

Onze medewerkers over Elsresidentie:

Ik ben heel trots dat ik hier mag werken, voornamelijk door de betrokkenheid van iedereen. Ook de reacties van de cliënten, zowel in de Elsresidentie als in de “wijk” zijn erg waardevol.

Ik vind het fijn dat er een goede sfeer is in onze organisatie. Ook is de waardering die je krijgt van de organisatie en de cliënt heel prettig.

Ik vind het heel fijn dat ik deel mag uitmaken van deze mooie organisatie waarbij het belang van de cliënt altijd voorop staat.