phone
Margraten (+31) 043 - 71 150 92 Sittard (+31) 046 - 46 000 40
mailinfo@zorggroep-beek.nl

Een huis voor zorgmedewerkers, een huis voor jou!

8 mei 2024

In het pittoreske heuvelland, waar de glooiende heuvels en groene velden een rustgevend decor vormen, brengt Zorg Groep Beek - Elsresidentie een sprankje vernieuwing binnen onze zorgorganisatie. Op 8 april 2024 zijn de deuren geopend van een gloednieuw huis met 4 kamers. Nu niet voor degenen die zorg nodig hebben, maar voor onze eigen zorgcollega’s met woningnood of een tijdelijk woonprobleem. Je woont hier samen met andere collega’s en de eerste collega heeft al haar intrek genomen.  

Het idee is ontstaan vanuit een diep gevoel van goed werkgeverschap en een sterk sociaal oogpunt. In een tijd waarin de maatschappij snel veranderd en het tekort aan betaalbare woningen schrijnender wordt, heeft Zorg Groep Beek - Elsresidentie besloten om een stap verder te gaan. Wij willen niet alleen zorgen voor onze cliënten, maar ook voor onze eigen medewerkers die moeite hebben om “snel” betaalbare en geschikte huisvesting te vinden. Wij proberen te voorkomen dat medewerkers in de problemen komen of geen vangnet hebben bij een “acuut” woningprobleem. Tegelijkertijd voorkomen we uitval en uitstroom in de zorg maar bied het ook nieuwe kansen.
Sterker nog wij helpen hiermee de zorg om juist meer zorgmedewerkers in deze mooie regio te huisvesten waar veel vergrijzing en ontgroening plaats vindt. Dit is een win-win situatie voor iedereen.

In eerste instantie gaan we dit huis twee jaar in gebruik nemen en dan evalueren we hoe verder. Het huis zelf is een oase van comfort en zorgzaamheid, met lichte en ruime kamers, gemeenschappelijke ruimtes, prachtige binnenplaats en balkon/tuin waar mensen samen kunnen komen en herinneringen kunnen delen. Wil je werken en wonen bij ons? Dan laat het ons snel weten.

Samen maken we de zorg beter en mooier voor elkaar. 

Zorg Groep Beek - Elsresidentie

#zorg #ikzorg #elsresidentie #dementie #zorggroepbeek #wonenmetzorg