Kleinschalig wonen

Een lachende bejaarde vrouw in de Elsresidentie.Wat is kleinschalig wonen?

Kleinschalig wonen voor mensen met de ziekte van alzheimer, en andere vormen van dementie wordt steeds populairder. Maar wat houdt kleinschalig wonen eigenlijk in en welke voordelen biedt het?

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich prettig voelen in een fijne, huiselijke omgeving. Kleinschalige woonomgevingen voor mensen die zorg nodig hebben zien er hetzelfde uit en creëren dus een “thuis” sfeer. Kleinschalig wonen zorgt er dan ook voor dat zorgbehoevenden zich thuis kunnen voelen in een veilige omgeving. Geen onpersoonlijke “nummertjes” zorg, maar een sfeervol huiskamer gevoel.

Een kwart van de ouderen met dementie woont al kleinschalig. De beperkte grootte zorgt ervoor dat er gemakkelijk op individuele basis zorg kan worden verleend.  Elsresidentie gelooft in kleinschalig wonen voor dementerenden!

Voordelen kleinschalig wonen in de Elsresidentie:

Wat zegt de familie over kleinschalig wonen in de Elsresidentie?

  • “Mijn moeder mag hier zelfs mee zorgen als ze dat leuk vindt.. geweldig toch!”
  • “De persoonlijke verzorging en begeleiding zorgt ervoor dat mijn moeder zich niet alleen voelt”
  • “Alles mag en niets moet. Iedereen mag op zijn eigen manier meedoen en meegenieten en dit maakt de leefomgeving erg prettig”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van kleinschalig wonen? Bekijk dan onze brochure of neem contact met ons op