phone
Margraten (+31) 043 - 71 150 92 Sittard (+31) 046 - 46 000 40
mailinfo@zorggroep-beek.nl

Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie

Kleinschalig wonen is een woonvorm waarin een aantal ouderen met dementie met elkaar samenwonen. Er wordt een herkenbare omgeving gecreëerd zodat de bewoners zich snel thuis voelen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement om zich rustig terug te trekken.

Het creëren van de ’thuis-sfeer’ staat voorop. De appartementen mogen dan ook naar eigen smaak worden ingericht. Er is 24 uur per dag professionele zorg aanwezig en overdag worden er verschillende activiteiten verzorgd door de zorgteams en vrijwilligers. Over het deelnemen aan deze activiteiten hebben de cliënten eigen regie. 

In een kleine woonvorm kan de zorg op de cliënt afgestemd. Geen onpersoonlijke “nummertjes” zorg. Wij willen juist ervoor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn. Wil de cliënt lekker uitslapen? Dan wachten we gewoon even. Komt familie langs? Dat kan altijd lekker rustig in het eigen appartement.

Een kwart van de ouderen met dementie woont al in een kleine woonvorm. De beperkte grootte zorgt ervoor dat er gemakkelijk op individuele basis zorg kan worden verleend. Elsresidentie gelooft in kleinschalige zorg voor mensen met dementie.